Onderdanigheid

Onderdanigheid

Dominantie, één van de vier begrippen uit de afkorting BDSM, hoewel sommigen de D ook met discipline vertalen. Als een partij dominant is, is de andere onderdanig. De dominante partij wordt vaak Meester of Meesteres genoemd, maar ook wel Dom of Domme. Het gebruik van hoofdletters voor deze titels is daarbij natuurlijk niet verplicht, maar voor sommigen betekent het een extra verering; het geeft de machtsverhoudingen nog duidelijker aan. De een doet het wel, de ander niet en er is geen goed of fout. De onderdanige persoon wordt meestal slaaf of slavin genoemd, of sub of bottom.

Onderdanigheid en dominantie heeft alles te maken met machtsverhoudingen. De onderdanige stelt zich beneden zijn of haar eigenaresse of gebiedster op, vindt zich minderwaardig en is vaak bereid allerlei dienende en vernederende opdrachten te vervullen of pijn en ongemak te ondergaan.

Het ultieme gevoel van onderdanigheid en symbool van toebehoren aan een ander, komt voor velen tot uiting in de vorm van een collar of halsband. Net als een hond als huisdier aan de lijn, of als een echte slaaf van de voormalige plantages.

Een nog extremere vorm van dit toebehoren aan een ander komt tot uiting in  tatoeages of brandmerken, waarbij vaak de naam of initialen van de Dominant permanent op het lichaam van de sub aangebracht worden. Maar dit is natuurlijk niet voor iedereen, slechts enkelen willen zo ver gaan. Net als bij de slaven uit de koloniale tijd volledig toebehoren aan een Meesteres, compleet met brandmerk en slavenhalsband. Brandmerken doe ik niet, maar ik zal graag bepalen wat ik met je wil doen, of je het er nou mee eens bent of niet. Lijkt dat je wat? Dat ik je kan straffen zoals ik wil voor iedere fout die je maakt? Straffen voor een niet goed uitgevoerde opdracht? Of gewoon omdat ik er zin in heb en jouw Meesteres ben. Jij bent mijn eigendom en niets meer dan dat.

Of zit jouw onderdanigheid meer in het willen dienen en behagen van een mooie, strenge Dame? Het haar naar de zin maken, zodat zij gelukkig is? Kan jij jezelf op zo’n manier wegcijferen dat ik bijna niet merk dat je er bent? De enige manier waarop ik het merk is dat alles zo geregeld is zoals ik het wil. En omdat ik weet dat jij daarvoor hebt gezorgd, krijg je natuurlijk je beloning, als ik daar zin in heb tenminste. Want voordat een sub of dienaar totaal gehoorzaamt en zonder fouten of twijfelen doet wat de Meesteres wil, is er wel heel wat training nodig. Dus dat je het nu eindelijk eens goed doet, wil niet zeggen dat je gelijk beloond wordt. Laat eerst je onderdanigheid nog maar eens duidelijk zien.

Altijd kruipen in mijn bijzijn, met je ogen teneer geslagen naar de grond. De hakken van mijn laarzen zijn meer dan genoeg voor jou om te zien. Ben jij zo onderdanig dat je het vuil onder mijn zolen vandaan wil likken? Niet omdat jij dat wil, maar omdat ik dat wil? Hoe goed kan jij gehurkt op je knieën stilzitten, terwijl ik je als voetenbankje gebruik?

Is mijn spuug voor jou het meest waardevolle vocht ter wereld, of misschien dan toch minstens net zo waardevol als mijn urine? Geen lekkerdere drank dan dat?

Zie jij jouw plaats aan mijn voeten, of door mij gebruikt als meubelstuk?

Ja? Allemaal ja? Ik geloof er helemaal niks van! Kom het maar eens bewijzen tijdens een bezoek in mijn SM studio in Den Haag. Dan praten we daarna wel verder of ik je onderdanig genoeg vindt voor een beloning.