Mattenklopper

Mattenklopper

De mattenklopper is een symbool van vroeger: de huisvrouwen die hun matten ermee uitklopten om het stof te verdrijven. De mattenklopper is dus speciaal ontwikkeld om ermee te slaan. Het brede gevlochten uiteinde is gemaakt om er een groot oppervlak mee te raken en door de grote luchtgaten kan je er met grote snelheid mee slaan, als je wilt.

Naast de snelheid van het slaan, wordt de hardheid en de impact van de klap ook bepaald door het aantal strengen waar het uiteinde van gevlochten is. Hoe meer strengen, hoe harder. Eigenlijk dus, in SM termen: hoe meer strengen, hoe strenger! 😉 Het bepaald natuurlijk ook hoe stug of slap de mattenklopper is.

De meeste mattenkloppers zijn van wilgentenen of rotan gemaakt, hoewel er tegenwoordig ook exemplaren van plastic of andere kunststof op de markt zijn. Deze kunststof mattenkloppers zijn minder buigzaam dan die uit natuurmateriaal en komen daardoor ook weer harder aan.

Vooral de ouderen onder ons weten misschien uit eigen ervaring wel hoe hard een mattenklopper aan kan komen, want vroeger werden ze niet alleen gebruikt om kleden uit te kloppen. Veel moeders hebben hun kinderen gehoorzaamheid bijgebracht of juist hun ongehoorzaamheid afgestraft met behulp van dit slaginstrument. En daarom is het zo leuk en handig om dit instrument ook in de SM studio weer te kunnen gebruiken. Een huis-tuin-en-keuken spanking slagwerktuig dus. Maar nu om ongehoorzame slaafjes te straffen. Om niet goed luisterende onderdanige subs te leren hoe ze zich horen te gedragen in het bijzijn van hun Meesteres.

Eens even zien of jij stof in je oren hebt, dat er uitgeklopt moet worden. Of zit het stof tussen je billen? Een paar plagende testklapjes en dan ineens een flinke uithaal. WHAM! Een keiharde klets op die blote billen van je, om te zien of er stof uitvliegt. Geen idee, maar ik zie al wel gelijk een mooie afdruk van een deel van het vlechtpatroon van de mattenklopper op je billen. Nog maar een klap dan, om te kijken of die net zo mooi op het slavenvlees aftekent. KLETS! En nog een… KNAL! Mooie striemen tekenen de huid van je billen langzaam mooi rood.

Ga maar even in de hoek staan om af te koelen, ik kom zo wel bij je terug. Nu eerst even naar mijn menselijke tapijtje. Het vloerkleedje dat daar ligt, bij de deur. Waar ik voordat je kwam tijdens een trampling sessie met mijn van de straat nog vuile hoge hakken steeds weer overheen gelopen ben. Ik denk dat daar ook wel wat stof uit te kloppen valt. Eens even dat matje aan zijn haar omhoogtrekken. Hmmm, niet eens kokoshaar… 😉

Zo… even dubbelgevouwen ophangen aan de katrol aan het plafond en dan kloppen maar. KNAL! PETS! BENG! WHAM! KLEDDER! KLETS!
Raar, er komt geen stof uit, maar wel geluid. Hoe meer ik sla, hoe meer geluid. Misschien moet het voetenmatje maar weer terug op de grond bij de deur, dan kan ik me weer met jou bezig houden.

Was je al weer afgekoeld? Of juist door het lezen hiervan behoorlijk opgewarmd? Kom maar hier…