Machteloosheid

Machteloosheid

Machteloosheid. Machteloos zijn, niets in te brengen. Even niks meer te vertellen hebben,  er wordt voor je beslist. Even niks meer te vertellen hebben? Even? Misschien wel heel lang niet. Want ook daarover heb je niks te zeggen, dat bepaal jij niet. Dat bepaalt alleen de Meesteres.

In BDSM heeft machteloosheid te maken met het (tijdelijk) opgeven van je vrijheid en van je verantwoordelijkheid. Het betekent dus ook dat een ander voor jou bepaalt en je daarmee tot dingen kan dwingen, die je misschien minder leuk vindt of niet wilt. Daarom moet er bij totale machteloosheid wel sprake zijn van een basis van volledig vertrouwen. Vertrouwen tussen de onderdanige en de Meesteres, tussen de slaaf en zijn eigenaresse. Want van eigenaarschap is dan bijna wel sprake, met zoveel overgave van de eigen vrijheid, zoveel opgave van de eigen zeggenschap. En zoveel aanname van verantwoordelijkheid door de dominant, want het gaat bij totale machteloosheid twee kanten op.

De opbouw van dat vertrouwen gaat dan ook niet in één keer; de aanvaarding van de verantwoording om over iemand anders te beschikken gaat niet van de een op de andere dag. Net zo min als het besluit om je eigen lot in handen van een ander te leggen in een oogwenk gebeurt. De machteloosheid kan je als slaaf of sub dan ook stapje voor stapje steeds iets meer gaan ervaren.

Zo kan ik als Meesteres bijvoorbeeld beginnen om je machteloos te maken door een stevige bondage. Strak vastgebonden, met touw of in een leren bodybag, zodat je geen kant op kunt. Ervaar de hulpeloosheid, als je merkt dat je geen arm of been kan bewegen, dat je je niet kunt weren als ik je bijvoorbeeld pijn wil doen met wat tepelmarteling of cbt.

Een stapje verder gaan we met je machteloosheid als ik ook nog eens wat zintuigen wegneem. Zo kan ik je, terwijl je al hulpeloos vastgebonden ligt, bijvoorbeeld blinddoeken, of een koptelefoon opzetten of oordoppen in doen. Je ziet niks, je hoort niks én je kan geen vin verroeren. Maar je voelt des te meer! 😉 Hoe voelt dat nou? Lekker, of juist niet? Zo van je zintuigen beroofd kan ik je makkelijk van alles wijs maken en dit is dan ook de perfecte uitgangssituatie voor bijvoorbeeld een mooie mindfuck.

Voor velen voelt het enorm bevrijdend om eens een keer alles los te laten en de volle verantwoording voor alles wat je dagelijks doet of laat, niet meer te hoeven dragen. De Meesteres beslist. Zij draagt de verantwoording. Je hoeft als haar onderdanige slaaf niet meer na te denken, alleen maar simpel te gehoorzamen. Alle opdrachten gedwee en nauwkeurig uitvoeren. Compleet gelukkig in totale onderdanigheid en gehoorzaamheid.

Voor de een is totale machteloosheid leuk en lekker omdat hij of zij weleens wat anders wil dan altijd maar die grote last van verantwoordelijk in die belangrijke baan te moeten dragen, voor de ander is het ‘gewoon’ het compleet loslaten van alles en het ervaren van totale vrijheid, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt in totale machteloosheid. Voor weer een ander is de kick juist om de machteloosheid overal te voelen, enorm te worden beperkt in alles en heel duidelijk te weten en merken dat je niks kan of mag, maar wel alles moet. Onder sterke dwang en streng toezicht van de Meesteres.

Tot welke categorie behoor jij?