Interview met Mrs. Illucia Meesteres Den Haag

Interview met Meesteres Illucia

Ikzelf ben behoorlijk geïntrigeerd geraakt door de bijzondere wereld van BDSM en vertoef er, eerlijk gezegd, zelf ook met grote regelmaat.

Het duistere, het spannende maar ook het mooie èn geile eraan qua kleding, uitstraling, handelingen en opdrachten vind ik geweldig en het heeft een grote aantrekkingskracht op mij. En niet alleen op mijzelf, maar ook op heel veel andere mensen of ze nou dominant, onderdanig, mannelijk of vrouwelijk zijn.

Omdat ik graag schrijf over onderwerpen die voor velen toch wel tot een taboe behoren, heb ik gewoon de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gevraagd met een bijzondere, mooie, gevoelige en intelligente dame. Deze dame voelde wel iets voor mijn idee om een middagje te kletsen over alles wat er zoal aantrekkelijk is in deze wereld en, heel belangrijk, wat haar zèlf boeit en hoe zij dat voelt.

Zo spraken wij af in Club Doma te Den Haag op een doordeweekse dag en overhandigde ik haar als cadeau een exemplaar van mijn boek ‘Het genot van een Prooi’.
Het was al snel vertrouwd en heel gezellig en bij het afscheid leek het alsof wij elkaar al jaren kenden.

Deze Meesteres bleek niet alleen een mens van vlees en bloed te zijn, maar ook een geheel eigen mening te hebben en deze zeer goed te kunnen verwoorden.
Haar blikken tijdens dit interview waren meermaals dwingend, spannend, mysterieus en gaven mij de illusie dat zij er slechts voor mij alleen was.
Zou het in de naam zitten? Meesteres Illucia..ik moet zeggen dat de naam haar past als een kalfsleren handschoen, als een strak rubberen catsuit, als een..

Leest U maar onderstaand interview en ik ben benieuwd of U mijn mening zal gaan delen over deze opmerkzame Meesteres Illucia.

Deze Meesteres heeft trouwens ook een prachtige website waarop ik menig uurtje heb zitten lezen en verdwalen. Kijk maar eens op www.mrsillucia.nl

Raven Dice.

1. Allereerst complimenten over jouw kleding. Draag je altijd rubber en wat doet rubber voor jou? Draag je ook bijvoorbeeld leder of lak?

Ja, ik draag altijd rubber. Het materiaal versterkt mijn gevoel van dominantie. Wanneer ik het aantrek voel ik mijzelf lekkerder en machtiger op de een of andere manier. Het glanzen ervan, het zachte maar ook het strakke op mijn huid voelt zalig. Maar ik draag ook wel leder hoor, daar heb ik ook wel het een en ander van. Maar dat geeft mij toch een geheel ander gevoel dan het rubber mij geeft en daarom heeft dat nou eenmaal mijn voorkeur.

Complimenten neem ik trouwens graag in ontvangst dus dank je wel.

2. Vanwaar de interesse naar BDSM? Wanneer ben je er echt iets mee gaan doen?

Ik blijk het gevoel van dominantie altijd in mij te hebben gehad, alleen het zelf niet herkent te hebben als zodanig. Ik kwam ook niet met mensen in aanraking die er zelf iets mee deden, dus kòn het ook niet herkennen. Dat veranderde toen ik mijn huidige partner tegenkwam en hij mij vertelde aan SM te doen. Ook vertelde hij iets bij mij te herkennen, maar wilde mij alle gelegenheid geven om dat in mijn eigen tempo te ontdekken. Met hem bezocht ik mijn eerste feesten en er ging een wereld voor mij open. Ik voelde er mij thuis en wist dat dit voor mij weggelegd was. Ik heb trouwens altijd wel het gevoel gehad om mij in kleding te onderscheiden in de massa en boven het maaiveld te willen uitsteken daardoor. In deze wereld kan ik daar dan uitstekend mee uit de voeten en wordt hierom ook gewaardeerd.

3. Heb je ook favoriete bezigheden betreffende BDSM? Waar gaat jouw voorliefde naar uit en wat kan jou een gigantische kick geven?

Favoriete bezigheden heb ik niet echt, ik vind zoveel aspecten in BDSM zo fascinerend. Maar wat mij wel een enorme kick geeft is wanneer een overgave oprecht en gemeend is en een sessie heel natuurlijk verloopt. Soms loop ik van tevoren te bedenken wat te willen doen tijdens een sessie, maar wanneer ik met iemand een bepaalde klik heb en de chemie bijna tastbaar is gaat het als vanzelf en valt enig tijdsbesef volledig weg. Dat ik kan zien dat de ander hierin ook volledig opgaat, ja daarvan kan ik enorm genieten en mag een sessie wat mij betreft eindeloos zijn.

4. Heb je er weleens problemen mee om met vreemden te spelen? Als commercieel Meesteres zul je dat toch vaak tegenkomen?

Op zich valt dat wel mee met problemen hebben met vreemden. Ik kan in een sessie duidelijk een scheidingslijn aangeven tussen werk en privé en dat werkt voor mij heel erg goed. In privé speel ik met mensen waarmee ik al een bepaalde band of verleden heb en doet tijd en/of plaats er niet zoveel toe. Als commercieel Meesteres krijg je met heel andere zaken soms te maken, bijvoorbeeld dat iemand een relatie heeft en daardoor bijvoorbeeld niet met striemen of andere sporen kan thuiskomen. Dat kan soms een beperking geven in het spel, maar zeker geen belemmering zijn voor mij. Ik gebruik mijn creativiteit dan om tot een gezamenlijke goede sessie te komen waaruit we beiden zo veel mogelijk plezier kunnen halen.

5. Wat is voor jou belangrijk tijdens een spel/sessie? Geef je dat ook van tevoren aan bij de betreffende personen of spreek je ze daar op het moment zelf op aan?

Wat voor mij erg belangrijk is tijdens een sessie is de interactie tussen mij als Meesteres en de ander als slaaf of slavin. Ik speel namelijk ook met vrouwen en waarom ook niet? Ik krijg graag reacties tijdens een spel zodat ik daar ook op kan inspelen wanneer ik dat wil. Ontbreekt enige reactie dan ben ik geneigd om diegene daarop aan te spreken en aan te geven hoe belangrijk het voor mij en de sessie is. Wanneer iemand nog steeds amper reacties kan geven, mij van feedback wil onthouden dan ben ik er ook niet bang voor om een sessie dan te stoppen en een gesprek hiervoor aan te gaan.

6. Ben je alle uren van de dag bezig met BDSM? Heb je hobbies die hier niets mee te maken hebben en zo ja, wat dan?

Ik ben zeker niet de hele dag bezig met BDSM. Kijk, wanneer ik in de ochtend mijn mail lees en telefoontjes beantwoord van geïnteresseerden ben ik ermee bezig. Ook wanneer ik een commerciële sessie speel of privé iemand onder mijn hoede heb, zit het op dat moment geheel in mij. Maar net zo belangrijk is voor mij het eten met vrienden, lekker rommelen in mijn huis, winkelen of lunchen met vriendinnen. Dan zijn er ook nog familieleden bijvoorbeeld die graag een verjaardag vieren en jou daarbij willen zien of naasten die behoefte hebben aan wat extra aandacht of verzorging. Logisch dat ik daar ook tijd voor vrijmaak en op die manier kan stilstaan bij het feit dat niet alles BDSM is wat de klok slaat. Het houdt mij met beide benen op aarde en dat is maar goed ook. Ik ben ook een mens met emoties en gevoelens en heb ook weleens mijn mindere dagen waarop ik mijn schouders dan ook even wil laten hangen. Dan kan ik net zo goed behoefte hebben aan een begrijpende blik, een bemoedigend woord of een dikke welgemeende knuffel en wil ik niet hoog boven anderen verheven staan. Ik ben een vrouw die van SM houdt en zelf de touwtjes in handen houdt. Maar gewoon ook lekker kan genieten van het feit die touwtjes even niet te hoeven vasthouden, maar ze even neer te leggen en met iets anders bezig te zijn.

7. Wordt je ook weleens herkend tijdens gelegenheden die helemaal niets met SM te maken hebben? Hoe ga je hiermee om?

Jazeker word ik weleens herkend, bijvoorbeeld wanneer ik in de supermarkt loop en een persoon mijn aandacht probeert te vangen met zijn ogen. Dan zou het kunnen zijn dat ik eerder met die persoon een sessie heb gespeeld of misschien wel meerdere keren. Of dat we elkaar ooit op een feest zijn tegengekomen of misschien dat die persoon mijn website heeft bekeken. Dat is iets waarvoor ik heb gekozen en dat houdt ook in dat ik herkenbaar voor anderen kan zijn. Dat is iets wat erbij hoort en daar zul je mij ook niet over horen klagen. Ik zal echter altijd discreet omgaan met het feit dat, wanneer ikzelf iemand herken, de ander een relatie kan hebben of buiten een sessie om helemaal geen blik van herkenning wil geven. Dat heeft met respect te maken en dat vind ik belangrijk.

8. Gebruik je jouw dominantie ook weleens in een situatie waar dat zo uitkomt? Ik bedoel, het manipuleren is mij ook niet onbekend maar ik vrees dat ik hierin niet de enige ben?

Ja, ik gebruik dat zeker zo af en toe en waarom ook niet? Ik heb nu eenmaal die eigenschap waar anderen gevoelig voor zijn en waarom zou ik dan ook zelf gaan rennen voor drankjes bijvoorbeeld, wanneer er mensen in de buurt zijn die dit graag voor mij doen? Maar ook in gewone situaties probeer ik mijn macht wel toe te passen op diegenen die daar ontvankelijk voor zijn. Ik ben namelijk heel goed in delegeren en dan helpt mijn dominantie en natuurlijk overwicht hier natuurlijk goed bij.

9. Zijn er, zonder specifieke herkenbaarheden te noemen, ook sessies of personen geweest in SM-land die jou nog steeds bij zijn gebleven? En zo ja, waarom? Wat was daar zo bijzonder aan?

Ik heb een slaaf waarmee ik al tijden speel. Met hem heb ik een bepaalde chemie en kan ik daardoor alles met hem doen wat ik wil. Ik kan mijn energie in hem en de sessie kwijt en ik krijg ook energie van hem terug. Dat is heel bijzonder, want dat geeft mij vleugels en maakt dat we iedere keer weer een stap verder kunnen gaan. Iedere keer weer wanneer ik hem zie sta ik stil bij de bijzonderheid van deze relatie.

Wat mij op een geheel andere manier is bijgebleven is een slaaf die ooit met een fantasie kwam waar ik nog nooit van gehoord had. Hij wilde graag dat ik met mijn highheels een vogeltje dood zou pletten en hij dit van dichtbij zou mogen bekijken. Ik denk dat hij graag wilde zien of ik, in zijn ogen, lef genoeg zou hebben om dit gewoon te doen zonder na te denken over de aspecten van leven en dood. Ik heb uiteraard geweigerd dit verzoek uit te voeren, maar het blijft mij wel bij dus, zo’n verzoek.

Oh en wat mij ook is bijgebleven uit mijn beginperiode als commercieel Meesteres is dat een slaaf op een bondagebank lag en ik leunde op het voeteneinde om de slaaf eens toe te spreken. Ik had nog geen erg in de mogelijkheden van die bondagebank en de verdeling van het evenwicht ervan en terwijl ik leunde, klapte de bank om met de slaaf erop vastgebonden. Gelukkig bleef het bij schrik alleen en later uitte dit zich in een enorme lachbui samen met de betreffende persoon. Met die bank is mij dus ook maar éénmaal overkomen, daar leer je meteen mee.

10. Wordt je ook weleens emotioneel tijdens een sessie? En hoe ga je daarmee om? Heb je weleens vlinders in jouw buik gekregen van een commerciële slaaf? Of, de andere kant..is er weleens een commerciële slaaf voor jou gevallen?

Ik ben mij ervan bewust dat sommige slaven diepgaande gevoelens voor mij ontwikkelen en koesteren en daardoor ben ik dan erg gevleid. Ieder mens vindt dit wel een prettig gevoel om geliefd te zijn dus kan ik daar best van genieten. Alleen geniet ik hiervan op afstand, want om je hierin mee te laten drijven kan een Meesteres/slaaf-verhouding wel verstoren in mijn opzicht.

Waar ik trouwens soms emotioneel betrokken bij kan raken is wanneer iemand mij persoonlijke dingen vertelt die met relatie of gezondheid te maken hebben. Soms krijg ik een levensloop te horen of een kijkje in de mens zelf en dat doet mij vaak wel wat. Of wanneer iemand gesloten binnenkomt, enigszins op afstand en mondjesmaat mij vertelt wat hij wil. Wanneer hij dan na de sessie met tranen in de ogen vertelt dat hij hier tijden naar heeft verlangt en zijn wens volledig is vervuld dan kan ik daar wel emotioneel van worden ja. Ik ben een mens van vlees en bloed, dus gelukkig heb ik ook emoties.

11. Je hebt al verteld dat je graag en veel uit gaat in de SM-scène in binnen- en buitenland. Laten we even in het binnenland blijven en zou je de lezers dan willen vertellen van wat voor soort avonden/nachten jij houdt? Wat is tijdens het uitgaan belangrijk voor jou?

Voor mij persoonlijk is het een feest wanneer er veel SM-ers zijn die voor een nacht vol passie gaan, de zwepen zwiepen en de mensen echt een SM-gevoel in zich dragen. Ook wanneer het uiterlijk volledig aangepast is aan het feest of de dresscode, de fetishten zich kunnen uitleven en dat dan ook met beide handen aangrijpen. Dit SM-gevoel krijg ik in ieder geval bij feesten zoals bijvoorbeeld Siberia, maar ook Boudoir en ook de club en/of parenavonden die in Club Doma worden gegeven. Aandacht voor het uiterlijk, maar ook aandacht voor de aankleding van het feest en het juiste gevoel is dan iets waar ik heel erg van kan genieten.

12. De feesten en parties in het buitenland. Hoe anders zijn ze dan in Nederland? Zou je iets daarvan willen overbrengen naar het Nederlandse SM-gebeuren en zo ja, wat en waarom?

De mentaliteit in het buitenland is stukken anders dan in Nederland. In Nederland lijkt het soms alsof de Meesteressen in dienst moeten staan van de slaven, die veelal met een waslijst aan wensen en soms eisen voor ze staan. In het buitenland komt het mij voor dat, wanneer ik een feest bezoek, de slaven een echte opvoeding hebben genoten en weten wat onderdanigheid inhoudt. Zij lijken natuurlijker in hun gedrag en gevoel te zijn en weten wat respect voor een Meesteres is.

13. Waar kun jij je enorm aan ergeren en wat is voor jou een reden om acuut met een sessie te stoppen?

Wanneer iemand mijn sessie onderbreekt door mij aanwijzingen te geven hoe ik iets zou moeten doen of wat mijn volgende stap zou moeten zijn. Dat is iets wat voor mij een reden zou zijn om te stoppen met een sessie ja. Ik bepaal namelijk binnen de vooraf gestelde grenzen hoe de sessie gespeeld wordt en na aanvang van de sessie verlang ik van de slaaf dat deze zich volledig overgeeft aan mijn ervaring, kunde en creativiteit. Ontbreekt dit vertrouwen in mij en wil de ander niet dit proberen, dan is het voor mij einde sessie.

14. Hoe zie jij jezelf over ongeveer twintig jaar? Ben je dan nog Meesteres of ga je dan iets totaal anders doen?

Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken wat betreft gezondheid e.d. maar Meesteres ben en blijf ik altijd wel omdat dat een wezenlijk onderdeel van mijzelf is. Of ik ook als commercieel Meesteres werkzaam blijf valt nog te bezien. Als ik kijk naar de ontwikkelingen van de afgelopen paar jaar dat meer meesteressen een knieval lijken te maken voor het geld is iets wat mij persoonlijk zorgen kan baren. Het lijkt alsof daardoor soms dingen toegelaten worden die ik persoonlijk niet passend vind met een slaaf waarmee ik geen persoonlijke relatie heb. Ik heb mijn eigen ideeën en gevoelens over commerciële SM en zal hieraan altijd trouw blijven. Het kan best zijn dat ik mettertijd mijn commerciële zweep aan de wilgen hang en wat ik dan zal gaan doen, dat zie ik dan wel.

15. Heb jij een relatie en wat vindt hij ervan dat jij ook commercieel als Meesteres werkzaam bent? Heeft hij weleens last van jaloezie?

Ik heb een relatie ja en die is heel stabiel. Stabiel genoeg ook om commercieel werkzaam te zijn in de SM-wereld en dat komt mede ook omdat wij vertrouwen in elkaar hebben en openheid en eerlijkheid hoog in ons vaandel hebben staan. Wanneer echter ooit zou blijken dat mijn partner er moeite mee zou krijgen, dan is dat ook een reden voor mij om er meteen mee te stoppen.

16. We zijn nu in Club Doma van waaruit jij commerciële sessies geeft. Hier worden ook clubavonden en parenavonden georganiseerd en wanneer jij dan aanwezig bent, voelt dat dan ook als werk of kun je toch geheel ontspannen van zo’n avond genieten? Hoe is de sfeer dan voor jou?

De scheidingslijn tussen werk en privé is op het moment van bezoek aan zo’n avond heel dun. Het is zowiezo natuurlijk een werkplek voor mij waar ik al menig spannend uurtje heb gehad en nog zal hebben ook. Maar aan de andere kant is zo’n avond voor mij wel een perfecte gelegenheid om oude bekenden weer eens te zien en spreken maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. En daarbij wentel ik mij op zo’n avond graag in alle aandacht die ik dan krijg èn verdien.

17. In Club Doma zijn meerdere meesteressen aanwezig. Voelt dat als concurrentie en hoe ga je daarmee om? Helpen jullie elkaar ook in de commerciele SM-wereld? Praten jullie ook over privézaken met elkaar of gaan jullie ook privé met elkaar om?

De sfeer onderling is erg goed en dat moet ook wel wil je je prettig voelen met elkaar. Soms doe je een gezamenlijke sessie en wanneer het gevoel naar elkaar toe dan niet in orde is, kan dat opgemerkt worden en het spel nadelig beïnvloeden. Ook praat je veel met elkaar over verschillende onderwerpen die lang niet altijd met BDSM te maken hebben. Met de één heb je soms pittige discussies, met de ander weer vreselijke lachbuien maar ook praten we elkaar veel bij over de ontwikkelingen in SM-land. Wij lopen de deur niet plat bij elkaar, maar kunnen altijd wel bij elkaar terecht en dat is goed om te weten.

Sommigen kom ik ook weleens tegen tijdens het uitgaan en we kennen elkaars partners. Met bepaalde feestdagen kunnen we zelfs behoorlijk saamhorig zijn en delen we menig gezellig uurtje met elkaar. Eigenlijk is er tussen de Meesteressen en slavinnen weinig tot geen jaloezie of concurrentie onder elkaar.

18. Is er weleens iemand bij jou geweest met een fantasie/wens waar je heel erg van geschrokken bent? Wil je daarover iets kwijt aan de lezers?

Nee, echt geschrokken ben ik tot nog toe nog nooit van een wens of fantasie. Je leest natuurlijk al heel veel in kranten en via internet dus weet je gewoon dat er bepaalde dingen gebeuren die je tegen de borst stuiten. En daarbij hoeft niet iedere fantasie persé werkelijkheid te worden gemaakt, dat weet ik inmiddels ook al. Sommige fantasieën moeten ook gewoon een fantasie blijven, dat houdt het veilig maar ook spannend.

Zie vraag 9 Ik had wel een keer een fantasie van iemand gehoord en ik moest mij toch wel even achter mijn oor krabben. Die fantasie had ik namelijk nog nooit gehoord.
Het was namelijk zo dat deze persoon wilde dat ik een vogeltje dood zou trappen met mijn highheels en hij van dichtbij wilde kijken hoe het beestje aan zijn einde kwam.
Hij wilde ervaren hoe dat was, maar ook weten of ik het daadwerkelijk zou doen op dat moment.

Ik heb geweigerd uiteraard, want met dit soort dingen wil ik helemaal niets te maken hebben.
Iets wat met kinderen, dieren en onvrijwilligheid te maken heeft wil ik ver van mij afhouden.

19. Krijgt een Meesteres ook weleens cadeautjes van slaven? Heb je ook een wensenlijstje waaruit slaven kunnen kiezen wanneer ze zelf geen idee hebben wat te geven aan hun Meesteres?

Bloemen krijg ik veelvuldig en nog steeds ben ik er oprecht blij mee wanneer ik ze ontvang. Het feit dat iemand hieraan heeft gedacht, dat diegene mij hiermee mild wil stemmen of mij gewoon wil verwennen is een kostbaar iets en daar geniet ik van. Wanneer iemand mij echt zou willen overdonderen met een cadeau dan zou diegene dat lukken door diamanten of designerschoenen aan te schaffen voor mij (schoenen maat 39,5 graag) maar ik vrees dat de slaaf die dat zou doen nog geboren moet worden.

20. Wat zou je de lezers van Doma-magazine nog willen meegeven betreffende BDSM?

Ik zou zeggen: gun jezelf de mogelijkheid om te ontdekken en ervaringen op te doen. Wees zuinig op jezelf en hou altijd respect voor een ander maar ook voor jezelf. Probeer ook jezelf te zijn, dat is iets wat ik ook zoveel mogelijk blijf doen. Commercieel gezien is dat misschien niet altijd verstandig om je eigen ideeën te blijven volgen, maar dat is dan maar zo. Ik weiger concessies te doen voor geld die stroken met mijn gevoel en idee erbij en als dat zou betekenen dat ik minder te doen heb als commercieel Meesteres, dan is dat maar zo. Ik ben wie ik ben en daar mag een ieder het mee doen. Omdat ik zoveel mogelijk dicht bij mijzelf blijf, weten de meeste mensen ook wel hoe ik over de dingen denk en wat voor beelden ik daarbij heb. Ik weiger mijzelf te verloochenen voor de goedkeuring van anderen en dat zouden in mijn ogen meer mensen moeten doen. Geniet van je leven, want het is maar zo kort.

Take it or leave it, zeg ik een enkele keer wanneer er een slaaf met een enorme waslijst voor mij staat en ik hem de les lees. Wees trouw aan jezelf en vergeet niet jezelf zo af en toe te verwennen met datgene waar je gelukkig van wordt.

U begrijpt, lezers. Het was een openhartig en warm gesprek met deze bijzondere vrouw die geen blad voor haar mond nam. Ik bedankte haar oprecht met een klapzoen en vind het bijzonder om haar te leren kennen. Ook bijzonder dat ze mij zo in vertrouwen nam over haar gevoelens en gedachten.

We hebben afgesproken om een volgende keer eens wat langer te babbelen (nòg langer, zult U denken?) en ik ben uitgenodigd door haar om eens een sessie bij te wonen. Ik als schrijfster ben hier natuurlijk niet vies van en al helemaal niet omdat, zoals ik in het begin al vertelde, deze wereld mij mateloos boeit.

U toch ook?

Graag tot een volgende keer!

Raven Dice.

http://www.ravendice.nl